Klaar voor de volgende stap

We zijn met Het Poorthuis in een nieuwe fase beland! Na meer dan drie jaar van plannen maken en voorbereiden, nemen we nu een nieuwe stap en worden de plannen heel concreet. Binnen drie maanden start de bouw en we verwachten de oplevering in het voorjaar van 2014. We werken er hard aan om over een klein jaar de eerste gasten welkom te heten in Het Poorthuis.

Huren of kopen

We krijgen soms de vraag of we de woningen in Het Poorthuis huren of kopen. Daarover geven we u graag duidelijkheid. Het ontmoetingscentrum en de daarboven gelegen opvangplekken worden gerealiseerd in twee naast elkaar gelegen woningen. Deze nog te bouwen woningen huren we van de Alliantie.

De donaties die we tot nu toe hebben ontvangen voor Het Poorthuis worden besteed aan de aangepaste bouwplannen voor deze twee woningen. De woningen krijgen bijvoorbeeld een uitbouw zodat er extra ruimte is voor het ontmoetingscentrum en er wordt een grotere keuken geplaatst. Op de eerste en tweede verdieping wordt de indeling aangepast, zodat hier drie aparte opvangplekken en nog een activiteitenruimte ontstaan.

Meer over de locatie in Meerland >

Planning

De aannemer start na de komende bouwvak met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat de bouw zeven maanden in beslag neemt. Na oplevering door de aannemer kunnen we starten met de inrichting van Het Poorthuis. Hierbij hopen we op de hulp van veel vrijwilligers. In dezelfde periode verhuizen ook de gezinnen. In de zomer van 2014 zou dan de opening plaats kunnen vinden.

Tijdens de bouwperiode zullen we ons onder meer bezig houden het aanschrijven van fondsen, contacten leggen in Almere Poort en het zoeken naar organisaties met wie we kunnen samenwerken.

Stand van zaken gezinnen

We zijn met vijf gezinnen begonnen aan Het Poorthuis. We zijn blij u te kunnen melden dat drie gezinnen een nieuwe woning hebben kunnen kopen direct naast Het Poorthuis. Twee van de drie gezinnen hebben hun huidige woning verkocht (waarvan een onder voorbehoud van financiering); het andere gezin heeft op dit moment nog een huurwoning. Helaas is het voor de twee andere gezinnen, zoals hun persoonlijke financiële situatie er nu uitziet, niet haalbaar om ook een woning in hetzelfde rijtje als Het Poorthuis te kopen. Momenteel onderzoeken we of het voor deze gezinnen haalbaar is om een woning te huren.

Nieuwe gezinnen gezocht

We willen het draagvlak voor Het Poorthuis graag vergroten. Daarvoor zijn we in gesprek met verschillende organisaties, maar we zijn ook op zoek naar nieuwe gezinnen die zich bij Het Poorthuis aan willen sluiten. Bent u hierin geïnteresseerd of kent u mensen voor wie dit iets zou zijn? We horen graag van u! In Meerland zijn nog meerdere woningen te koop en te huur.

Als familie De Zwaan hun huis voor een goede prijs verkopen, kunnen zij mogelijk alsnog naar Het Poorthuis verhuizen. U kunt hen helpen door onderstaande woning in uw netwerk onder de aandacht te brengen.

Pianoweg 105, Almere
Familie de Zwaan

Kent u mensen die op zoek zijn naar een woning? U kunt ons helpen door deze twee woningen onder de aandacht te brengen van mensen in uw omgeving.