Het Poorthuis in Almere Poort is een huis bestaande uit twee aaneengeschakelde eengezinswoningen. In Het Poorthuis zijn drie opvangplekken voor jongeren die even geen ander thuis hebben. Daarnaast is er op de begane grond het ontmoetingscentrum.

Open voor de buurt

We staan als project niet op onszelf. Wij willen samen leven in de samenleving. Het ontmoetingscentrum van Het Poorthuis staat daarom open voor de buurt. De activiteiten zullen samen met anderen langzaam vorm krijgen. Wij willen u als wijkgenoot, organisatie of kerk er graag bij betrekken. De eerste maanden zullen we vooral kijken waar de behoeften liggen van mensen in de buurt van Het Poorthuis.

Het ontmoetingscentrum bestaat uit een ruime huiskamer voor ongeveer 25 personen en bevat een grote keuken. Hier zouden bijvoorbeeld uitwisselingsdiners gehouden kunnen worden met diverse culturen of doelgroepen, een kinderkookcaf├ę of een koffie-inloop.

Ontwerp begane grond Het Poorthuis

Plattegrond begane grond Het Poorthuis

Wilt u meedenken, vrijwilliger worden, heeft u een idee of zoekt u samenwerking? We horen graag van u! U kunt contact opnemen met Mark Zeldenrust: markz@poorthuisalmere.nl.

Voor initiatieven in het ontmoetingscentrum gelden de volgende kaders:

  • Het ontmoetingscentrum levert een bijdrage aan de sociale cohesie in de buurt;
  • Waar de opvang gericht is op jongeren biedt het ontmoetingscentrum ruimte aan activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen;
  • De activiteiten worden zoveel mogelijk ge├»nitieerd en georganiseerd door buurtbewoners, vrijwilligers en / of partners van Het Poorthuis;
  • Wij bouwen aan duurzame relaties dus structurele activiteiten gaan voor eenmalige;
  • In Het Poorthuis gaan we met elkaar om volgens christelijke normen en waarden;
  • De activiteiten mogen niet in strijd zijn met de Bijbel;
  • Samen met de omwonenden dragen we er zorg voor dat er voldoende rust is voor de buurt, bewoners en omwoners.