In Het Poorthuis bieden we plek aan jongeren die even geen thuis hebben. Op de eerste en tweede verdieping zijn vier compleet ingerichte appartementen waar zij tijdelijk kunnen wonen. Vier gezinnen die bij Het Poorthuis wonen, omwoners genoemd, helpen de jongeren de draad weer op te pakken. Denk aan hulp bij de administratie, omgaan met financi├źn, het zoeken van een opleiding of werk en het vinden van een plek waar de jongere zelfstandig kan wonen.

Hulp van uit persoonlijke betrokkenheid

De begeleiding door de omwoners vindt plaats vanuit persoonlijke betrokkenheid. De zorg is dus geen professionele zorg maar vrijwillige zorg vanuit een goed hart. Vergelijkbaar met zorg die je aan je buren of als vrijwilliger kan bieden. Iedereen draagt bij vanuit eigen talenten en draagkracht.

In Het Poorthuis leveren we geen geïndiceerde zorg. Bewoners blijven verantwoordelijk voor hun eigen keuzes.

Leven delen

Als omwoners willen we ons leven delen en vormen we met de bewoners van de opvang een woongroep. We eten regelmatig samen en ondernemen activiteiten die vorm geven aan het samen leven. Natuurlijk heeft iedereen zijn privacy en een leven buiten de woongroep.

Doelgroep

Wij richten ons op jongeren uit Almere. Jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen en gemotiveerd zijn om zelfstandig te gaan wonen. Jongeren die recht hebben op intensieve specialistische zorg vallen buiten onze doelgroep.

Aanmelden opvangplek

Herken jij je in de omschrijving van de doelgroep? Is een plek in Het Poorthuis iets voor jou? Wil je weten of je in aanmerking komt? Lees dan verder over het aanmelden voor een opvangplek.

Bent u hulpverlener en wilt u meer achtergrondinformatie over de opvangplekken in Het Poorthuis? Bekijk dan de pagina voor professionals.