Terugblik activiteiten 2014-2015

Als buurtbewoonster van het Poorthuis, ben ik vanaf het moment dat het Poorthuis open ging een betrokken vrijwilligster geworden. Ik ben begonnen met een helpende hand te bieden tijdens activiteiten, en inmiddels ben ik zelf verantwoordelijk voor de meeste activiteiten op de agenda.

High Tea november 2014We hebben de afgelopen periode veel georganiseerd voor de buurtkinderen zoals koekjes bakken, film avond, prinsessenfeest en een vossenjacht. Ook de derde high tea voor vrouwen uit de buurt zit er alweer op. Deze is zo populair dat er zelfs verzocht werd om het elke maand te herhalen.

In de zomervakantie waren er de zomerspelen voor de kinderen en aansluitend een buurt-BBQ met een opkomst van meer dan 80 personen. 40 kinderen hebben deelgenomen aan de zomerspelen. Er was een stormbaan, je kon sumoworstelen, een gladiatorenspel doen en nog heel veel meer.

De kinderen zijn heel sportief geweest en na afloop kreeg iedereen een medaille en het winnende team kreeg een bekertje. Het was een geweldige dag!

Naast de meidenclub gaat nu ook de jongensclub van start.

Door de opkomst en het enthousiasme bij de activiteiten, merk ik dat Het Poorthuis een plek heeft gewonnen in de harten van de mensen in Almere Poort.

Chadirah Frans

Chadirah in actie bij de zomerspelen in 2015