Nieuws

Bijdrage Rabo ClubSupport voor Het Poorthuis

We hebben met Het Poorthuis meegedaan met de Rabo ClubSupport-actie van de Rabobank.  Met deze actie investeert de Rabobank als coöperatieve bank een deel van de winst in lokale clubs en verenigingen.  We doen bijna elk jaar mee met deze actie. Dit jaar deden we mee om geld in te zamelen voor extra geluidsisolatie in Het Poorthuis. We ontvingen een mooie bijdrage van € 317,13.


Feest op 21 september: vijf jaar Poorthuis

Zaterdag 21 september vieren we dat Het Poorthuis vijf jaar bestaat. Kom je ook?

  • Van 11:00 – 13:00 uur informatieve meeting over vijf jaar Poorthuis met koffie, gebak en lunch. Voor de lunch graag aanmelden voor 15 september bij markz@poorthuisalmere.nl.
  • Van 15:00 – 19:00 uur feest voor de hele buurt met hapjes, drankjes, theater, een stormbaan en meer.

Zomerspelen 2018

Te gekke buitenspelletjes voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Aansluitend een barbecue voor jong en oud. Afgelopen jaren druk bezocht en erg gezellig.

Inschrijven voor zomerspelen vanaf 13.00 uur, start zomerspelen om 13.30 uur. Kosten voor kinderen: 2 euro (inclusief barbecue).

Barbecue voor jong en oud vanaf 16.30 uur. 3,50 euro per persoon.

Het Poorthuis start crowdfundingactie voor vierde opvangplek

Het Poorthuis gaat crowdfunden om een extra plek te creëren voor een jongere, die nu even niet thuis kan zijn! Doet u mee?

In Het Poorthuis bieden we tijdelijk onderdak aan drie jongeren die even geen thuis hebben. Dit gebeurt 100% op vrijwillige basis en op bijdrage van particulieren. Gezinnen die in de buurt van Het Poorthuis wonen helpen de jongeren de draad weer op te pakken. Denk aan hulp bij de administratie, omgaan met financiën, of het zoeken van een opleiding of werk. De zorg is dus geen professionele zorg maar vrijwillige zorg vanuit een goed hart.

Ook eten we regelmatig samen en ondernemen activiteiten voor en door de buurt, zoals; kinder kookcafé, buurt diners en ouder kind inloop. Iedereen draagt bij vanuit eigen talenten en draagkracht.

Vanaf september 2017 willen we een extra plek creëren voor nog een jongere die even geen thuis heeft. De nood is hoog en er is voldoende vrijwillige inzet om jongeren te begeleiden. Om dit te realiseren moeten we een kleine verbouwing doen en de plek inrichten. De onkosten hiervoor hopen we via deze weg bij elkaar te halen. Doet u mee? We doen het samen en samen staat niemand alleen.

Stem op Het Poorthuis bij de Rabobank Clubkas Campagne

Dit jaar organiseert Rabobank Almere de Rabobank Clubkas Campagne en wij doen mee. Leden van Rabobank Almere mogen in de periode van 4 oktober t/m 17 oktober stemmen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Stemt u op ons? Hoe meer stemmen hoe groter de bijdrage. Dus roep ook iedereen om u heen op om op ons te stemmen!

Direct stemmen voor Het Poorthuis

Kinderkookcafé Het Poorthuis

De bijdrage uit de Clubkas Campagne willen we gebruiken om elke maand het Kinder Kook Café te organiseren. Een workshop waar kinderen leren koken en een maaltijd serveren aan buurtbewoners. We hebben het Kinder Kook Café eerder georganiseerd en het was toen een succes. Het eten was lekker en de bezoekers hebben kennis gemaakt met hun buurtgenoten.

 

Lidmaatschap Rabobank Almere

Om te mogen stemmen moet u lid zijn van Rabobank Almere. Bent u klant van Rabobank Almere, check dan of u ook daadwerkelijk lid bent. Want niet iedere klant is automatisch lid. Ga naar internetbankieren en controleer bij mijn gegevens of u lid bent. Nog geen lid? U kunt dan wel een lidmaatschap aanvragen, maar mag deze keer helaas niet meer meestemmen.

Waarom zou u lid worden van de Rabobank en wat zit er aan vast? Het lidmaatschap bij Rabobank Almere kost niets, maar levert wel wat op. U heeft namelijk invloed en zeggenschap op de koers van de bank, ontvangt 4 keer per jaar het ledenmagazine en u mag natuurlijk stemmen voor de Rabobank Clubkas Campagne.