Nieuws

Feest op 21 september: vijf jaar Poorthuis

Zaterdag 21 september vieren we dat Het Poorthuis vijf jaar bestaat. Kom je ook?

  • Van 11:00 – 13:00 uur informatieve meeting over vijf jaar Poorthuis met koffie, gebak en lunch. Voor de lunch graag aanmelden voor 15 september bij markz@poorthuisalmere.nl.
  • Van 15:00 – 19:00 uur feest voor de hele buurt met hapjes, drankjes, theater, een stormbaan en meer.

Vrijwilliger gezocht: Coördinator verhuur

Voor Het Poorthuis zijn wij op zoek naar een regeltalent met administratieve en communicatieve vaardigheden om de verhuur van de activiteitenruimte te coördineren.

Het Poorthuis is een non-profit initiatief in Almere Poort. Er zijn opvangplekken waar jongvolwassenen geholpen worden door gezinnen die zich daarvoor vrijwillig beschikbaar stellen. Verder is er een ruimte voor buurtactiviteiten. Deze activiteitenruimte wordt ook verhuurd voor vergaderingen en feesten voor groepen tot 40 personen. De inkomsten van verhuur zijn belangrijk in het financieren van de activiteiten in Het Poorthuis.

Werkzaamheden Coördinator verhuur:

  1. Administratieve afhandeling van binnenkomende aanvragen verhuur;
  2. Communicatie met huurders via email en telefoon;
  3. Openen gebouw en overdracht bij verhuuractiviteit;
  4. Controle na activiteit en afsluiten Het Poorthuis;
  5. Afstemmen met de Coördinator activiteiten over beschikbaarheid van de activiteitenruimte;
  6. Periodiek contact met het bestuur over de werkzaamheden.

De administratieve taken vragen afhankelijk van het aantal aanvragen 2-4 uur per week en kun je thuis uitvoeren. Het openen en afsluiten kost 1 uur per week. Wanneer nodig kun je voor het openen en afsluiten een beroep doen op de omwoners – de vrijwilligers die bij Het Poorthuis wonen.

Zomerspelen 2018

Te gekke buitenspelletjes voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Aansluitend een barbecue voor jong en oud. Afgelopen jaren druk bezocht en erg gezellig.

Inschrijven voor zomerspelen vanaf 13.00 uur, start zomerspelen om 13.30 uur. Kosten voor kinderen: 2 euro (inclusief barbecue).

Barbecue voor jong en oud vanaf 16.30 uur. 3,50 euro per persoon.

Het Poorthuis start crowdfundingactie voor vierde opvangplek

Het Poorthuis gaat crowdfunden om een extra plek te creëren voor een jongere, die nu even niet thuis kan zijn! Doet u mee?

In Het Poorthuis bieden we tijdelijk onderdak aan drie jongeren die even geen thuis hebben. Dit gebeurt 100% op vrijwillige basis en op bijdrage van particulieren. Gezinnen die in de buurt van Het Poorthuis wonen helpen de jongeren de draad weer op te pakken. Denk aan hulp bij de administratie, omgaan met financiën, of het zoeken van een opleiding of werk. De zorg is dus geen professionele zorg maar vrijwillige zorg vanuit een goed hart.

Ook eten we regelmatig samen en ondernemen activiteiten voor en door de buurt, zoals; kinder kookcafé, buurt diners en ouder kind inloop. Iedereen draagt bij vanuit eigen talenten en draagkracht.

Vanaf september 2017 willen we een extra plek creëren voor nog een jongere die even geen thuis heeft. De nood is hoog en er is voldoende vrijwillige inzet om jongeren te begeleiden. Om dit te realiseren moeten we een kleine verbouwing doen en de plek inrichten. De onkosten hiervoor hopen we via deze weg bij elkaar te halen. Doet u mee? We doen het samen en samen staat niemand alleen.